Recepten / Indonesische recepten

Biefstuk met cashewnoten

Biefstuk met cashewnoten

Ingrediënten

  • 450 gram Biefstuk
  • 6 Lente-uitjes
  • 2 tenen Knoflook
  • 4 EL plantaardige Olie
  • kopje Water
  • verse Gemberwortel
  • kopje ongezouten geroosterde Cashewnoten
  • 1 TL Sriracha Chilisaus
  • 4 TL Healthy Boy Sojasaus
  • 4 TL Maïsmeel
  • 2 TL Sesamolie
  • Oestersaus

Bereiding

1. Snijd het vlees in dunne reepjes.
2. Verhit een wok, en voeg 2 el olie toe wanneer de pan begint te dampen.
3. Voeg het vlees toe en roerbak tot het goudbruin kleurt.
4. Snij de lente-uitjes in stukjes, pers de knoflook en hak de gember fijn.
5. Verhit een tweede wok, voeg de rest van de olie toe. Voeg de ui, knoflook, gember en cashewnoten toe. Roerbak 1 minuut.
6. Voeg eerst het vlees en daarna alle overgebleven ingrediënten toe. Kook en roer om totdat de saus vol en dik wordt.

Serveer met rijst of noedels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *