Recepten / Indonesische recepten

Gebakken rijst met garnalen en hete chili

Gebakken rijst met garnalen en hete chili

Ingredienten

  • 200 gram Witte of Tijgergarnalen
  • 2 kopjes gekookte Rijst
  • 2 EL gekneusde Groene en Rode hete Chili
  •  kopje Uien, in de lengte gesneden
  • 1 EL fijngehakte Knoflook
  • 1 EL Suiker
  • 1 EL Oyster Brand Vissaus
  • 1 kopje Wokolie

Bereiding

1. Was en pel de garnalen, laat het staartje zitten. Snijd de garnalen in de rug open en verwijder de ader.
2. Verhit een wok, voeg de olie toe zodra de pan begint de dampen. Voeg de knoflook toe, roerbak totdat het een gouden kleur krijgt, roer dan de garnalen, chili en ui erdoorheen.
3. Maak het geheel op smaak met suiker en vissaus, blijf roerbakken totdat de garnalen een aangename geur verspreiden.
4. Voeg de rijst toe en roer een paar keer om.
Serveer met komkommer en lente-uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *