Recepten / Thaise recepten

Groene curry met visballetjes

Groene curry met visballetjes

Ingrediënten

  • 1 pakje Chiu Chow Visballetjes
  • 2 EL Groene Currypasta
  • 1 kopje gehakte Aubergine
  • 1 kopje Kokoscrème
  • 1,5 kopje Kokosmelk
  • Basilicum
  • 2 verse Kaffircitroenbladeren
  • 1 EL Suiker
  • 2 EL Vissaus
  • 1 gehakte rode chili voor de garnering

Bereiding

1. Fruit de groene currypasta en olie in een wok of grote koekenpan totdat het aroma vrijkomt.
2. Zet het vuur stil, voeg steeds een beetje kokoscrème toe, en breng het geheel al roerend aan de kook, totdat de olie zich scheidt van de crème.
3. Voeg de visballetjes toe, en verkruimel de kaffir citroenbladeren boven de wok. Laat even koken.
4. Giet de curry in een pan, voeg de kokosmelk, suiker en vissaus toe en kook op hoog vuur.
5. Voeg de aubergine en basilicum toe aan de kokende curry.
6. Haal de pan van het vuur. Serveer de curry in een kom en garneer het gerecht met chili.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *