Recepten / Chinese recepten

Loempia’s

Loempia’s

Ingrediënten

  • 30 Spring Home Loempiavellen
  • 250 gram Kip
  • 2 EL Olie
  • Kool
  • 2 Wortels
  • 50 gram Chinese Vermicelli
  • 1 kopje Meel
  • 1 kopje Water
  • 1 Thai Dancer Chilisaus voor Loempia’s
  • Sneufje Zout
  • 1 Versgemalen Zwarte Peper
  • 1 Monosodium Glutamaat (MSG) (optioneel)

 

Bereiding

1. Ontdooi de loempiavellen.
2. Breng water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de kip toe en kook 12 minuten. Neem de kip uit de pan en snijd in blokjes.
3. Kook water in een kleine steelpan. Voeg de vermicelli toe, kook 1 minuut en giet af.
4. Snijd de varkenshaas, kool en wortel in blokjes.
5. Verhit een wok en voeg olie toe zodra de pan begint te dampen. Roerbak de varkenshaas totdat het vlees goudbruin kleurt. Voeg de kip, kool en wortel toe. Strooi zout, peper en MSG over de pan. Kook op middelhoog vuur totdat de groenten beetgaar zijn. Roer de vermicelli door het geheel.
6. Meng water en meel. Haal de loempiavellen uit elkaar. Lepel een dunne strook van de vleesmix op elk loempiavel. Gebruik het meelmengsel om het uiteinde te verzegelen.
7. Frituur in een frituurpan of in een steelpan gevuld met hete olie en giet af.
Serveer met chilisaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *